Audio knjige za najmlađe

Audio knjige za najmlađe

Audio knjige su još jedan detalj savremenog sveta koji ljudima olakšava svakodnevni život. Audio knjige predstavljaju snimke sadržaja knjiga koje je narator naglas pročitao i alternativa su konvencionalnom čitanju.

I deci je ovaj vid čitanja knjiga zanimljiv jer im ipak neko priča  priču kada su roditelji zauzeti svojim svakodnevnim obavezama.

Prednosti audio knjiga su što ih možete koristiti i u gradskom prevozu bez bojazni da će vam knjiga ispasti iz ruke ili ćete je zaboraviti na sedištu, ali i za vreme treninga ili šetnje.

Savremen i brz život pun obaveza ljudima ostavlja sve manje vremena za hobije i uživanja. Čitanje knjiga ljudima oduzima puno slobodnog vremena, pa su smislili dobru i korisnu zamenu. Slušanje neke knjige je u početku veoma čudno, ali vremenom se naviknemo na taj način upoznavanja sa delom.

Naravno da je lepše kada to čine mama ili tata, ali na ovaj način deca imaju mogućnosti da se upoznaju sa mnogo većim brojem knjiga jer imaju više slobodnog vremena od odraslih i mogu ga pametno iskoristiti. Takođe pomoću audio knjiga može se usavršiti strani jezik i obogatiti vokabular. Potrebne su i korisne i ne treba izbegavati njihovo korišćenje.

Izuzetno su korisne, ali ne svakodnevno. Treba ih koristiti naizmenično sa klasičnim čitanjem i to će sigurno biti pun pogodak!

 

Podrazumeva se da to ne znači da deca ne treba da čitaju knjige na klasičan način. On je nezamenljiv i donosi posebne emocije. Oba načina imaju svoje prednosti i kvalitete i ni jedan ne treba isključiti iz svog života. Klincima ništa ne može da zameni mamino čitanje pre spavanja,  tako da roditelji to moraju uzeti u obzir kada odlučuju o uvođenju audio knjiga deci.

Miljana Novaković

Posetite naš YouTube kanal: Serbian Children Books YouTube

Matematika za predškolce

11 marta, 2017

Poklon za 1 rodjendan - Knjiga!

11 marta, 2017

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.