Аудио књиге за најмлађе

Аудио књиге за најмлађе

Аудио књиге су још један детаљ савременог света који људима олакшава свакодневни живот. Аудио књиге представљају снимке садржаја књига које је наратор наглас прочитао и алтернатива су конвенционалном читању.

И деци је овај вид читања књига занимљив јер им ипак неко прича  причу када су родитељи заузети својим свакодневним обавезама.

Предности аудио књига су што их можете користити и у градском превозу без бојазни да ће вам књига испасти из руке или ћете је заборавити на седишту, али и за време тренинга или шетње.

Савремен и брз живот пун обавеза људима оставља све мање времена за хобије и уживања. Читање књига људима одузима пуно слободног времена, па су смислили добру и корисну замену. Слушање неке књиге је у почетку веома чудно, али временом се навикнемо на тај начин упознавања са делом.

Наравно да је лепше када то чине мама или тата, али на овај начин деца имају могућности да се упознају са много већим бројем књига јер имају више слободног времена од одраслих и могу га паметно искористити. Такође помоћу аудио књига може се усавршити страни језик и обогатити вокабулар. Потребне су и корисне и не треба избегавати њихово коришћење.

Изузетно су корисне, али не свакодневно. Треба их користити наизменично са класичним читањем и то ће сигурно бити пун погодак!

 

Подразумева се да то не значи да деца не треба да читају књиге на класичан начин. Он је незаменљив и доноси посебне емоције. Оба начина имају своје предности и квалитете и ни један не треба искључити из свог живота. Клинцима ништа не може да замени мамино читање пре спавања,  тако да родитељи то морају узети у обзир када одлучују о увођењу аудио књига деци.

Миљана Новаковић

Посетите наш YouTube канал: Serbian Children Books YouTube

Matematika za predškolce

11 марта, 2017

Poklon za 1 rodjendan - Knjiga!

11 марта, 2017

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.