Knjige za decu do 9 godina

Knjige za decu do 9 godina

Knjige za decu do 9 godina koje imamo u ponudi su odličan poklon za Vašeg osnovca. Kod devetogodišnjaka se uočavaju promene u socijalnom ponašanju što se najbolje oslikava u sposobnosti empatije i traženju kontakta i takmičenja sa vršnjacima. U dečije živote ulaze nove osobe, pa se područje prijateljstva širi i na emocionalnu sferu.

Deca uzrasta od devet godina počinju da razumeju emocije drugih i polako shvataju da dve osobe mogu imati različita mišljenja o istim stvarima i pojavama. U fizičkom smislu takođe nastaju promene, dečacima se šire ramena, a devojčicama kukovi.

Deca ovog uzrasta imaju već dobro razvijenu svest o samom sebi, kao i stav o svojim osobinama. Sve ovo zavisi od načina vaspitavanja, od okoline sa svim svojim kulturno tradicionalnim obeležjima i slično.

Knjige za decu do 9 godinaRečenice kod ove dece su duge i potpune, a rečnik sadrži I izraze za opis osećanja. Pošto već znaju da čitaju i pišu, neko brže, a neko sporije, veoma je bitno da kod njih svakodnevno razvijamo ljubav prema čitanju i knjigama. Već bi trebalo da su učlanjeni u biblioteku ili knjižaru gde bi im u početku roditelji pomagali u odabiru literature. Kasnije to treba činiti ređe kako bi se dete osamostalilo u toj radnji i razvilo svoj književni ukus.

Bitno je da su knjige za decu do 9 godina adekvatna njihovom uzrastu, a žanrovi mogu biti različiti, od krimi knjiga preko avanturističkih ili stripova, kviz knjige itd. Braća Grim su dobar izbor za bajke, a poezija  Dragana Lukića i Duška Radovića je savršena.,,Alisa u zemlji čuda ‘’, Luis Kerol, je takođe dobar izbor, a što se tiče dramskih tekstova, tu je ,,Zna on unapred’’.

 

GREŠKE NEMA, MA KOJU KNJIGU IZABRALI! POGREŠNO JE SAMO AKO NE ČITAJU!

Miljana Novaković

Pogledajte našu ponudu knjiga za decu do 9 godina:

Srpske Bajke
Srpske Bajke
Kviz knjiga: Ko je bio…?
Kviz knjiga: Ko je bio…?
Mali istrazivaci : SAOBRAĆAJ
Mali istrazivaci : SAOBRAĆAJ

Save

Knjige za decu do 8 godina

17 februara, 2017

Knjige za decu od 10 do 12 godina

17 februara, 2017