Knjige za decu od 10 do 12 godina

Knjige za decu od 10 do 12 godina

Knjige za decu od 10 do 12 godina koje Vam nude Serbian Childern Books su napravljene u saradnji sa pedagozima i psiholozima uskladjene potrebama i interesovanjima dece tog uzrasta. Period razvoja dece od 10 do 12 godina predstavlja prelazak iz detinjstva u tinejdžersku fazu. Bliskost dece sa roditeljima i dalje postoji, ali zastupljenost prijatelja je sve veća i važnija u njihovim životima. Deca se,  bar za javnost , počinju odricati igračaka. Sve više pažnje posvećuju svom izgledu, izboru odeće, šminke i frizure. Počinju sami da se kupaju i ti rituali su veoma dugi.

U njihovim životima prijatelji zauzimaju sve više mesta i postaju važniji. Roditelji treba da isprate svaki njihov korak ka odgovornosti, nezavisnosti i odrastanju. Najveći i najbolji  prijatelj roditelja i dece u ovom period je knjiga.

Bitno je u ovom periodu početi sa testiranjem do tada steknutih znanja i veština, najbolje kroz kvizove i takmičenja.

Čitajući je, deca upoznaju i žive tuđe živote i  iskustva. To im pomaže u rešavanju nekih njihovih životnih nedoumica i situacija. Nudimo Vam Kviz-Knjige za decu od 10 do 12 godina uz koje će se zabaviti ne samo vaše dete već i cela porodica! Testirajte njihovo znanje o saobraćaju, svetu oko njih, životinjama i istorijskim ličnostima. Kao i u svakom  kvizu, sistem učenja i igre je sličan. Na svakoj strani nalaze se jpitanja, a tačan odgovor deca će pronaći na sledećoj ili toj istoj strani. Kviz knjige Serbian Childrens Books obiluju lepim fotografijama koje će doprineti da se pitanja lakše reše, a takođe i trajnijem znanju.

Želja za svojim kutkom u kući je sve veća jer su u njemu sami, a poželjno je da roditelji u njega što ređe zalaze.vNije loše da postoji malo takve privatnosti , ali pod budnim okom roditelja. Ta kontrola, naravno, ne sme biti primetna I upadljiva jer su ovom period deca veoma osetljiva. Intenzivno im se razvijaju samopouzdanje i samokritika. U shvatanju sebe nastaju oscilacije u njihovom razmišljanju i shvatanju dobrog i lošeg, uspešnog i neuspešnog.

U eri kompjutera mnoga deca pokušavaju da zamene knjige filmovima urađenim po njima. To im ne treba dozvoliti uz objašnjenje da bez obzira na kvalitet filma, knjiga je nezamenljiva. Film nikad ne može u potpunosti da dočara viđenja i želje pisca knjige po kojoj je nastao. Veliki izbor knjiga imaju deca ovog uzrasta. Od knjige ,,Bela griva’’,i  ,,Mali pirat’’, do Nušićeve ,,Hajduci’’ i Ćopićeve ,,Orlovi rano lete’’. Mark Tven je napisao predivne knjige  ,,Tom Sojer’’ i  ,,Doživljaji Haklberi Fina’’, a Žil Vern  ,,20 000 milja pod morem’’. Lakše će tumačiti svet, ali i svoja osećanja. 

Pokajati se neće koju god knjigu da izaberu. Knjige treba čitati jer su večiti izvor zanimljivosti i poučnih događaja. Kajaće se ako ne čitaju!

Nemojte dozvoliti malim buntovnicima da izbace knjigu iz upotrebe!

Miljana Novaković

Pogledajte našu ponudu knjige za decu od 10 do 12 godina:

Mali istrazivaci: SAOBRAĆAJ
Mali istrazivaci: SAOBRAĆAJ
Kviz knjiga: Ko je bio…?
Kviz knjiga: Ko je bio…?
Mali istrazivaci: SVEMIR
Mali istrazivaci: SVEMIR

Save

Knjige za decu do 9 godina

23 februara, 2017

Matematika za predškolce

23 februara, 2017