Matematika za predškolce

Matematika za predškolce

Matematika za predškolce, matematika za osnovce i srednjoškolce, matematika je generalno, nekom san, a nekom košmar! U stvari ona je rezultat različitih vrsta problema sa kojima se ljudi sreću kroz istoriju. Nastala je izučavanjem figura i računanjem s brojevima. Svrha učenja matematike je razvoj logičkog razmišljanja jer vremenom se formule i detalji zaborave, a logika ostaje.

Matematika je nauka koja je veoma bitna u životu svakog od nas i zbog toga se sa njom treba upoznavati od najranijeg detinjstva kako posle ne bi predstavljala bauk i kako deca ne bi imala odbojnost prema njoj. To je veoma kompleksna oblast kojoj treba pristupiti veoma ozbiljno jer samo na taj način ona će postati zadovoljstvo u kasnijem periodu.

Ako se detetu na pravi način objasni i pokaže da matematiku čine veoma zanimljive stvari, ona će mu postati pristupačna i uživaće da uči.

Predškolci mogu kroz igru da nauče puno korisnih stvari iz oblasti matematike.

Jedna od prvih stvari koja dete upućuje na matematiku je igra. To može biti  ,,Ne ljuti se čoveče’’, ili igra kartama  ,,Tač’’, ili najobičnije igranje prodavnice, u kojima se deca prvi put susreću sa brojevima I njihovim vrednostima.

Svaki trenutak proveden sa decom može se iskoristiti za igru matematike. Čak i pevanje pesme ,,10 ljutih gusara’’ je takođe matematika. Tu su i razne slagalice, kockice i kartice.

Posle ovih, nazovimo igrica, možemo deci uvesti razne bojanke u kojima se boje brojevi i gde će deca usvojitii njihov izgled i kasnije ih primenjivati u raznim radnim listovima.

Danas ima puno knjiga o brojevima sa raznim pričama i pesmicama koje ih deci još više približavaju.

Posle usvajanja brojeva počinje lagano da se uvodi sabiranje i oduzimanje koji su osnova ove nauke. Sada ima mnogo kreativnih listova sa različitim sadržajima koji kroz zanimljive priče i igre deci pomažu da usvoje osnovne matematičke pojmove.

Pomozimo i mi da u našoj deci probudimo i razvijemo interesovanje za ovu predivnu nauku. Lakše i lepše će im biti u daljem druženju sa njom!

Miljana Novaković

Pogledajte naše knjige iz oblasti Matematika za predškolce OVDE:

Krckova matematika
Krckova matematika
Sveznalica u svetu brojeva
Sveznalica u svetu brojeva

Matematika Kroz igru do znanja

Knjige za decu od 10 do 12 godina

6 марта, 2017

Аудио књиге за најмлађе

6 марта, 2017