Poklon za 1 rodjendan – Knjiga!

Poklon za 1 rodjendan – Knjiga!

Da li ste se ikada zapitali: koji je to savršen poklon za 1 rodjendan? Najveće uzbuđenje u životu svakog klinca je rođendan i pokloni koje dobija. Nema veće sreće nego kada se dobijeni pokloni otvaraju. Pokloni za svakog od nas, a posebno za decu, imaju specijalan značaj koji pamte, ako ne celog života, a ono sigurno do narednog rođendana. Zavisno od uzrasta i pokloni su različiti. Kad kupujemo poklone uvek se trudimo da oni budu lepi, korisni, zanimljivi i u svakom slučaju prikladni godinama i karakteru osebe kojoj ga kupujemo. Mnogo je lakše kupiti poklon odraslim osobama jer poznajemo njihov ukus i želje. Kada su mala  deca u pitanju, a posebno jednogodišnjaci,  to je malo teže jer njihovi  afiniteti još nisu formirani, a i vrlo su mali da bi mogli da nam kažu šta im se dopada.

Retko šta može da zameni dečiju radost dok prstićima nevešto skidaju šuškavi ukrasni papir sa poklona za 1 rodjendan.

Ipak psihologija i višegodišnja praćenja dece i njihovog razvoja olakšavaju roditeljima i ovaj odgovoran zadatak. Naravno i cena poklona je bitna, ali nije presudna, jer što kažu svi koje pitate ,,za njih mora biti’’.

Prvi rođendan je najveći izazov za sve, kako za one čije dete puni godinicu, tako i za one koji dolaze na slavlje. Svemu što kupite ovo će se dete obradovati jer prvi put slavi tako da nećete pogrešiti u izboru. To može biti garderoba i naravno neizostavna igračka, ali i neka korisna stvar za njegov svakodnevni rast kao što su razne stoličice, biciklo ili nešto slično. Što se tiče igračaka, to su uglavnom one plišane ili neke što sviraju sa bezbroj dugmića.

Ipak slikovnice i zvučne knjige su, složićete se, nezamenljive. Garderoba se preraste, igračke izgustiraju, a knjigama i slikovnicama se uvek vraćaju i sporije ih prerastaju. Slikovnice sa prozorčićima koje se otvaraju, farma, grad, selo, su veoma zanimljive, a one što imaju zvučnu pratnju su fantastične. Posebno su zanimljive one koje svojim zvukom imitiraju životinje, krave, mačke, pse, cvrčke. Čak se i odrasli grabe sa decom da bi ih prelistavali. Veliki formati, tvrde korice, razni oblici sa puno detalja su vrlo privlačni za svako dete i nepogrešiv su izbor.

Ako ih ne možete naći u knjižarama, lako ih možete naručiti putem interneta. Brzo stižu, kvalitetne su i dugo traju. Ako još imaju neku lepu priču, to će biti pun pogodak jer ćete je dugo čitati, a ostaće i za uspomenu.

Šta god kupili, bebac će sigurno biti oduševljen, a njegov osmeh je nešto neprocenjivo, najvrednije!

Miljana Novaković

Pogledajte našu ponudu knjiga koje mogu biti savršen poklon za prvi rodjendan:

Bi-Bip na putu
Bi-Bip na putu
Moja prva knjiga BOJE
Moja prva knjiga BOJE
10 zvukova zivotinja - Buka u zoo vrtu
10 zvukova zivotinja – Buka u zoo vrtu

Save

Save

Аудио књиге за најмлађе

20 марта, 2017

Svet oko nas

20 марта, 2017