Put istine i svetlosti

“Put istine i svetlosti" je veliko kulturno dešavanje koje za cilj ima da promoviše srpsku kulturu, ikonopis, vajarstvo, duhovnu fotografiju i knjige koje na najbolji način predstavljaju srpski rod i i njegove najuspešnije izdanke.

Kulturna manifestacija “Put istine i svetlosti" će biti predstavljen od 11. do 20. Aprila 2018. godine publici na 6 lokacija širom Amerike.

Program “Put istine i svetlosti"

Program obuhvata izložbu znamenitog srpskog vajara Mihaila Stošovića, fotografa Miše Brankovića i ikonopisca Suzane Žunković kao i izdavačka delatnosti “Agape knjiga", koju vodi novinar, Aleksandar Gajšek, urednik serijala “Agape", koji se već 13 godina uspešno emituje na RTV Studio B, predstavlja svojih sedam izdanja:

Humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo", koju predvodi mladi Gujon, za svojih 13 godina delovanja, prikupila je preko 5 miliona evra od kojih he finansirano renoviranje brojnih škola, vrtića, fabrika i kuća srpskog življa na Kosovu i Metohiji.

Program će voditi TV autor i voditelj, Jelena Gajšek.

Raspored kulturnog dešavanja “Put istine i svetlosti"

Učesnici “Put istine i svetlosti"

Miodrag Miša Branković po struci mašinski inženjer, poštovalac ljudskog umeća, a po vokaciji esteta koji se zaljubio i nikad nije prestao da se divi lepoti prirode, kao stvaralačkom delu. A onda kao u priči, umetnik sreće svoju najveću ljubav i pred zidine stavlja svoj umetnički dar 1995. godine kada prvi put stiže na Svetu Goru. Nadalje svoju posvećenost vezuje za lepotu manastira Hilandar, mesto na kojem je ljudska ruka uspela da svoje delo pretvori u prirodnu lepotu…

Aleksandar Gajšek završio je fakultet političkih nauka u Beogradu, novinarsko-komunikološki smer. Godine 1997. prelazi na RTV Studio B, počinje da radi i kao novinar. Autor je emisija „Moja slika sveta“, „Spoznanja“ i serijala „Agape“.

Jelena Gajšek autor i voditelj najdugotrajnije televizijske emisije STIL na srpskom televizijskom nebu. Deo je tima Studija B i predavač uglednog francuskog fakulteta Modart i vlasnica produkcijske kuće LIFESTYLE BRAND.

Suzana Žunković je po struci diplomirani pravnik, zaljubljenik u prirodu i umetnost. Svoje traganje za nebeskim visinama je pretočila u osvajanje planinskih vrhova i ikonopisanje. Ona slika tonovima i peva bojama.

Malo ko u životu dobije dar od Boga, da na njegovom životnom putu bude Vera, Nada i Ljubav… Vera da čvrsto stoji na pragu Pravoslavlja, Nada da sve što radi radi uz Blagoslov koji ga prati a LJubav daje svima koji su u njegovom okruženju. To bi ukratko čovek mogo da kaže za gospodina Sašu Jovšića.

Mihailo Stošović je vajar mlađe generacije koji je diplomirao 2007. godine na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu. Baveći se vitalizmom u skulpturi njegovo opredeljenje poprima karakter fiksacije, koja dobija težinu iskrene emocije, gotovo zaljubljenosti.